“Hidup hanya ada erti pada yang bahagia.”

ohh ?

kenape cincin kawen tersarung kat jari manis ?

okey , kenape eh . aku terbace entry someone ni .

okey lets see why .

perlukan kerjasame kamu kamu untuk buat .


first , satukan kedua tangan kamu , tekuk jari tengah dimasukkan kedalam dan 4 jari lain ditemukan hujng hujung nya .

biar jadi macam ni


permainan dimulakan : 5 pasang jari tapi hanya sepasang yang tak boleh dipisahkan .

1 ; cuba bukak ibu jari anda , ibu jari boleh dibukak kerana ia mewakili orang tua . manusia mengalami sakit dan kematian , oleh kerana itu , orang tua kita juga akan pergi meningalkan kita suatu hari nanti .

2 ; tutup kembali ibu jari anda , dan bukak jari telunjuk anda . jari telunjuk mewakili saudara kita (abang , kakak , adik) . mereka akan memiliki keluarga sendiri dan meninggalkan kita suatu hari nanti .

3 ; sekarang tutup jari telunjuk anda dan buka jari kelingking kamu . jari ini mewakili anak anak anda . cepat atau lambat , mereka pasti akan berkeluarga sendiri dan akan meninggalkan kita .

4 ; then for the last , tutup jari kelingking dan bukak jari manis kamu dimana cincin perkahwinan disarungkan (ohh yang mana memilikinya la kan) . boleh bukak tak ? tak boleh kan . sebab nye , itulah mewakili suami isteri . selama hidup kamu dan pasangan kamu akan terus melekat antara satu same lain . tak boleh pisah . sehidup semati :)

credit to : hasnida . pomot link kat wall . hahahahaha
andd sorry , aku tade tyme kau perlukan someone . huhu .habes satu fasa exam , tinggal lagi 6 paper . insyaAllah kheir :)

okey dah bai !

1 hits:

Yong's dijo...

sweet la da , mmg melekat pom .