“Hidup hanya ada erti pada yang bahagia.”

alkisah seorang doktor setengah jalan

ibu saya cakap nanti besar jadilah doktor . saya angguk . masuk sekolah rendah , cikgu tanye nak jadi ape ? saya cakap ibu saya suruh saya jadi doktor . tapi saya dari kecik dah tahu jadi doktor tu susah sebab kene pandai dan dapat banyak A . mase kecik kecik dulu saya ta suke belajar sebab saya suka main . so , saya bukan selalu dapat banyak A . saya jadi takut . bagaimana nak jadi doktor ? sebab saya takut ibu saya marah bile saya tak dapat jadi doktor . umur saya meningkat dan saya mula faham dunia . keputusan UPSR saya ade banyak banyak A . tak silap saya ade lima semuanya . saya gembira sangat sebab mesti saya dapat jadi doktor macam ibu saya nak . tapi ayah saya cakap saya tak boleh jadi doktor sebab biar adik saya je jadi doktor . so , ayah saya ta bagi saya amik sekolah sains , saya masuk sekolah aliran agama . mase PMR memandangkan ibu saya tak lagi suruh saya jadi doktor , result PMR saya tade banyak A. hanye ade beberape per sembilan subjek . so , ayah saya cakap amik kelas akaun . ayah saya cakap jadi akauntan . so , saya belajar akaun sampai la SPM . memandangkan saya ta perlu jadi doktor , result saya ade beberape A je per sebelas . so , ayah saya cakap . belajar kat luar negare jela . takleh masuk universiti kat Malaysia sebab ta elok . so , sampailah saya kat Jordan . tapi bukan sebagai doktor . sebagai pelajar yang akan terus mara kedepan dan saya tahu ini sebaik baik keputusan yang dibuat oleh ayah dan ibu saya . dan Dia tahu saya tak mampu untuk jadi seorang doktor XD .




cerita rekaan semata mata :B
sejak bile aku ade ibu ? haiiyaa . aku ade umi je . 
well , pagi ni sangat menarik kerana cuace sangat baik :)

3 hits:

Belakang Garisan Pena dijo...

bhahahaha. tak dengar lagi cerita saya macam mana nak jadi otomen tapi ayah tak bagi, mak pula suh saya jadi power ranggers. saya keliru sampai hari ni, last2 jadi jugalah ustaz. bhahaha

cik humaira' dijo...

ooo melawann ! hahahaha . ko ta pernah cite un ko nak jadi otomen !

nikqilah dijo...

oit casen
lawak arr
ni ke yg diupdate smlm? hehe