“Hidup hanya ada erti pada yang bahagia.”

blablablaaa...

hai peeps!

lame ase ta update blog . yeah , nak update pun everything yang berlaku kebelakangan ni banyak berkait dengan hati dan perasaan . so better simpan dalam draft je kan ? urgh ! susahh . and sepanjang cuti ni pun , banyak duk umah je and tatau sibuk dengan ape . cuti dah habes dahh . and nothing good(s) happen . sadis kan ? and paling tak boleh blaa aku gaduh dengan kau kakak ! sengal ! kau buat hal , aku pun boleh nak buat hal . hahaha . nway , thank teman aku habeskan cuti yang berbaki ni . kau akan balik mesia dah pasni , jumpe semua orang yang aku rindu , oh ! sabar aku balik tahun depan . aku boleh bertahan lagi . mungkin sebab aku ni anak sulong and jarang duk umah , and , selame aku duk sini aku tak pernah skype dengan parent aku . serius aku cakap , aku tak pernah skype ke hape . lau ng ayah tu lagi lah . ohh ! how muchy aku rindu ayah umi aku je yang tau . aku bukan anak manje and aku tak pernah nak rase macam mane ayah aku manje kan aku . tak pernah rase . but , banyak memori aku dengan ayah aku . suke duke susah senang dorang aku yang rase dulu sebelum adik adik aku rase . and aku dah biase hidup susah . kepada orang yang cakap aku hidup atas duit orang aku nak cakap dekat kau lah , aku tak perlu semua tu sebab aku tak kesaa aku ade duit ke tak . aku tak perlukan duit orang untuk hidup . memang aku bukan orang yang banyak harta dan memang bukan sifat aku nak mengikis harta orang . ayah umi aku tak pernah ajar . sebab ayah umi aku hanya ajar aku cara memberi dan jarang menerima . yeah , kite beza . aku hanya gadis kampung . parent aku bukan educated . oh stop , malas dah nak ulang banyak kali . aku tatau aku perlu marah kepade siapa sebenarnya .

andd , aku mintak maaf eh kakak sebab aku tak balik sama dengan kau . orang balik mesia . aku ? meneruskan hidup dibumi Jordan ni . dan lagi dua bulan , bumi Jordan akan lebih sunyi . ohh , aku dapat rase itu . sekarang ni pun bile aku round round bandar Irbid , tade sorang pun kot Melayu yang lalu lalang . baru terasa diri di oversea . hahahaha . sengal ! and kau amira , lagi tiga bulan make sure kau kurus macam aku ! wahahahaha . andd , make sure kau jangan makan cendol bile kau skype dengan aku . okey ? okey , pennulisan yang agak personal ye kali ni . sebab aku tade yang menarik nak share . huhu .


okey peeps ,

aku nak tanye la kan , ikhlas tu macam mane ?
sometime la kan , aku rase aku ni terlalu ego , oh bukan sometime but always , ikut kepala aku je tanpa fikir kepala orang lain . ohhh , sepatotnye kena draft je mende alah ni . but , yeah , sometime i have to share . aku just tak faham , kenapa susah nak ikhlas ? ape kaitan dengan kepale ego ? hentah ! ergh !

ps : sori awak , being complicated with me . but , ily lah !


okay dah bai !

1 hits:

nurhasnida dijo...

tiada benda yang selalu indah dalam hidup ini,kdg2 complicated lagi suka kan.kau tak dapat balik dgn aku tahun ni,aku faham,dan aku terima,tahun depan aku akan makesure kan aku tak balik!dan aku akan raya disyria!wait n see.
gaduh pun kdg2 lagi better.ia akan buat kita tau menghargai seseorang tu mcm mane,