“Hidup hanya ada erti pada yang bahagia.”

:: jawapan kepada soalan ::

before saya tenggelam dalam buku ulum quran segala bagai , saya mengambil keputusan untuk mengetuk patah bicara . madah bisu ini . sesaje na lepas tension . so , blog la tempat best . okey , terus ke titik . cinta sayang suka dan minat . well , sekali lagi membincangkan nya . i found the answer . pretty cool .

Cinta Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)

Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)

Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan)

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…

hahaha . see , semua diatas beza dan orang yg berbeza . lalalalalala~
haaaa satu lagii . badget aku untuk bulan ni terlalu cikai dan pokai segalbagai . so , nak call mesia dah tak boleh . umi ayah , long na exam nii . doakan eh . aminnn~
nak kurangkan calling calling . sebab nak bagi orang orang kat sana rindu . wakakakakaka